Poya Asbaghi om den extrema värmen: ”50% sämre värden”

Poya Asbaghi gästade senaste avsnittet av BBpodd där man pratade om förlusten mot Norrköping och diskuterar bland annat den statistiska försämringen under de varma förhållandena. Man snackar också upp matchen mot Elfsborg och Karavanen som IFK Göteborgssupportrarna förbereder inför matchen. 
– Det kan vara tungan på vågen, säger Poya Asbaghi i podden.

IFK Göteborg förlorade mot 2-0 mot IFK Norrköping och tränare Poya Asbaghi var inte nöjd.
– Vi är besvikna över att vi släpper in mål på de enda chanserna som blir och vi gör inte mål på chanserna vi får. Vi tar ansvar för målen och målen som uteblir, säger Poya Asbaghi i podden.

Samtidigt som Asbaghi är nöjd med lagets insats pratar han även om den extrema värmen som blev till Norrköpings fördel efter 0-1-målet.
– Det här var en sådan match där första målet avgör med tanke på de tuffa förhållandena. Det är inget vi som lag ska gömma oss bakom, men det är en faktor när man kollar på GPS-analyserna efter matchen så är det 50% värden än vad det är i en vanlig match. Du orkar inte göra de vanliga maxlöpningarna. Under sådana förhållanden är det mycket lättare att försvara en ledning än att försöka luckra upp ytor, fortsätter Poya.

För en längre och en mer detaljerad analys av matchen mot Norrköping kan du lyssna på podden här.

I samma avsnitt pratade man även om matchen mot Elfsborg där man likaså där pratade om Elfsborg som lag och matchen i sig, men framförallt om Karavanen som IFK Göteborgssupportrarna laddar upp med inför matchen. Poya Asbaghi fick se videon från den förra Karavanen man anordnade.
– Det var häftigt. Det var en sådan grej som jag absolut inte visste fanns innan jag kom till IFK Göteborg, utan det är en ny sak som visar storhet, något som inte alla lag kan, säger Asbaghi.

Poya Asbaghi är positivt inställd till idén och uppmanar supportrar att vara med då han tror det kan hjälpa laget prestera bättre.
– Det betyder mycket, det blir så nära en hemmamatch man kan komma. Det är många spelare liksom jag själv som är nya i Blåvitt och inte har upplevt en sådan grej innan. Skulle det vara många som anslöt nu på måndag och gör en sådan grej tror jag det skulle betyda väldigt mycket och bli ett minne för livet för många, avslutar Asbaghi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: