Starfelt: ”Vi utvecklas hela tiden och de taktiska delarna börjar sitta”

Carl Starfelt har imponerat på de flesta sedan han kom till IFK Göteborg. Försvararen själv låter nöjd med tillvaron i Göteborg, med sina lagkamrater och tränare Poya Asbaghi. Men trots detta är försvararen inte helt nöjd.
– Det är surt att vi har förlorat flera väldigt jämna matcher, säger Starfelt till Nya Blåvitt.

IFK Göteborg har för några dagar sedan förlorat med 2-0 mot IFK Norrköping, men en bra insats spelmässigt, något som Carl Starfelt inte är helt nöjd över.

– Så är det, vi jobbar vidare, säger Starfelt.

Fyra vinster och fyra förluster, är ni nöjda med den starten?
– 
Både ja och nej, jag tycker vårt spel har utvecklats och vi känns som lag mer stabila nu än när allsvenskan drog igång. Däremot känns det lite surt att vi har förlorat flera väldigt jämna matcher på väldigt små marginaler som lika gärna kunde vägt över till våran fördel.

Starfelts resa har varit spikrak genom seriesystemen, från Division 1 norra till Allsvenskan på två år, där det skiljer sig väldigt mycket, framförallt på de individuella detaljerna menar Starfelt.

I Allsvenskan möter man spelare med mer spets och bättre kvalitéer, så man måste scouta individuella spelare och ha en plan för hur man stänger ner dom på ett annat sett än vad man kanske behövde i Superettan, säger Starfelt.

Starfelt har imponerat stort på både experter och supportrar. Detta är något som han själv försöker att undvika att läsa, både det positiva och det negativa.

– Jag försöker att inte läsa och ta in allt för mycket, Det är såklart kul med positiv respons men man vill inte att experters eller supportrars åsikter ska påverka hur man ser på lagets eller sin egen prestation i för stor utsträckning, inte minst för att de ofta är väldigt resultatbaserade. Därför vill man helst hålla analyser så internt som möjligt men man snappar ändå upp en del, forsätter Starfelt.

De blåvita supportrarna har påverkats positivt av framgångarna mot Häcken och Malmö. Starfelt tycker inte stämningen i gruppen har påverkats, men menar på att självförtroendet hos spelarna ökar.

– Tycker kanske inte de har påverkat stämningen i gruppen så mycket då den alltid varit väldigt bra men det är ju med lite mer glädje man kommer till Kamratgården efter en vinst. Sedan ger det också ett ökat självförtroende på planen vilket är väldigt viktigt, berättar Starfelt.

När vi pratade om just gruppsammanhållning frågade jag Carl om det gamla fikagänget med Pontus Wernbloom & co och jämförde med dagens Blåvitt som umgås en hel del ute på stan på deras fritid.

– Jag tror att sammanhållningen är väldigt viktig för att alla i laget ska trivas i gruppen så att man kan utvecklas optimalt.

En tredjedel av säsongen är snart spelad och Poyas spelidé ser bättre ut för varje match, något som Starfelt håller med om.

– Det känns bra. Vi utvecklas hela tiden som lag och de taktiska delarna samt samspelet spelare emellan börjar sitta mer och mer. Alla vet vad som krävs av en när man kliver ut på plan och de gör att vi känns stabilare, avslutar Starfelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: